fredag 30 januari 2009

NY MOTIVATION PÅ ARBETET DEL 2


Var börjar ny motivation? Kan man öka motivationen i sin jobbsituation? Finns det principer och möjligheter vi kan påverka?
Det första vi kan lära oss är:
Vi behöver se över vad som stjäl vår energi, glädje, motivation i vårt arbete!
Låt insikt komma till dig genom reflektion av din arbetssituation och vad som ej är friskt.
Har man varit på samma arbetsplats eller som egen företagare i många år, kan det vara bra att:
SE ÖVER DIN ARBETSBESKRIVNING och sin vision/dröm som man började med.
Boka in en fm, eller förlängd lunch på en kreativ plats där du ser över din egen arbetsbeskrivning/affärsidé. För ett antal år sedan såg den ut på ett sätt. Hur är den nu tre år senare? Skriv ner tre punkter som du lätt kan se. Det här är min roll, min uppgift. Stäm av med din chef. Skriv ner och kommunicera den tydligt för dig själv, för kollegor, för din familj. Detta hjälper dig att säga nej till annat. Det hjälper dig att delegera. Hjälper dig att få ny kreativitet. Oklarheter försvinner. - Hur känner du dig då? När frustrationen har försvunnit? Javisst! Det känns riktigt bra om man kunde få det så, eller hur?
Om din hårddisc är full, vad gör man då? Tar aktivt bort saker som ej ska vara där.
Vi behöver hitta enkelhet, tydlighet på våra arbetsplatser. Ett av USAs mest framgångsrika företag och ledare spenderar hela 80% att bara vaka över sin affärsidé och att coacha personalen från uppgifter de INTE ska göra. De företagen är glada, lönsamma, motiverade.
Boka in tid för din egen arbetsbeskrivning och uppdatering redan idag!

När du gjort din arbetsbeskrivning tydlig och klar för dig kommer ny balans och tydligare kommunikation samt ökad ansvarskänsla och en känsla att du kan påverka din omgivning. Ökat självförtroende kommer. Du är nära din motivation om du agerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar