söndag 11 januari 2009

Stegen för framgångsrik planering


”Om du inte planerar, så planerar du att misslyckas”
För varje timme du spenderar att planera, sparar du ca fyra timmar i utförande.

Stegen för framgångsrik planering

1. TÄNK IGENOM HELHETEN
Skillnaden mellan ledare och de som följer är att ledare börjar med planering. Ledare tänker igenom framtiden innan de kommer fram. Följare låter bara framtiden hända dem.
2. FÖRBERED FÖR MÖJLIGHETER
När möjligheter knackar på din dörr, kommer ditt företag vara redo att öppna dörren? Vi missar så många stora möjligheter genom att vi inte är förbereda. När jag hör människor säga: Endel har sån tur! Man kan svara tillbaka: Ja, ju mer de planerar, ju mer tur får dom.
3. SÄTT ETT MÅL
De flesta gör många misstag i målsättning! De sätter mål för lågt, och vill nå dem för fort. Gör dina mål STÖRRE och långsiktiga. Bryt sedan ner målen i korta delmål.
4. SÄTT EN DEADLINE
Utan en deadline har du inget mål – Bara en fin önsketanke. Deadlines förvandlar drömmar till mål. Det här är planeringsfasen för planeringen.
5. FÖRUTSE PROBLEMEN
Ledare förutser problem innan de kommer. Ledare fokuserar på att lösa morgondagens problem. Chefer fokuserar på dagens problem. Båda är viktiga.
6. BERÄKNA VAD DET KOSTAR
Varje mål har en prislapp på sig. Det här är budget delen av planeringen. Fråga två frågor: Vad kommer det att kosta? Och är det värt det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar