söndag 11 januari 2009

Servess med passion och hunger vinner!


För något år sedan var jag på Stockholm Open och såg matchen mellan svensken Michael Ryderstedt, som bara är 19- år men rankad som 239:e bästa i världen, och spanjoren Felicano Lopes som är världsrankad som den 27:e världsbästa. Ryderstedt kvalade in och när han spelade sin första ATP-tävling skrällde det direkt i första omgången och fick sedan stå öga mot öga mot spanjoren Lopes.
När jag studerade Lopes i början på matchen observerade jag hans hållning, ögon, attityd och att han inte var speciellt hungrig! Men jag kanske har fel tänkte jag, han kanske går in och vinner ändå - för att avancera!
På andra sidan stod Ryderstedt som hade möjligheten att ta sin andra skalp på touren. Han såg passionerat, hungrigt på varje boll. För Lopes var detta ännu en dag, ännu en match, men för den 19-årige Ryderstedt var detta torsdagen den 28 oktober kl 16.05 år 2004, det var nu, det var full motivation från insidan.

Det slog mig att det som är viktigt är med vilken attityd vi gör saker och ting. En klok person har sagt: Vilja, passion och hunger trumfar kunskap!
Är vi inte hungriga eller motiverade äter vi inte eller tar för oss.
Ibland vill vi göra allting, men inget av det vi tar oss för blir riktigt bra. I stället tröttar det ut oss. Människan har ofta svårt för är att prioritera bort saker för att ha mental och fullt fokus för att nå ända fram till ett specifikt mål.

Svensken tog första set med 6-4, spänningen steg i väntan på spanjoren Lopes respons. Mycket riktigt; han tände en aning och med lite tur tog han andra set i tiebreak och det blev 6-7 (4-7). Det var dags för dem att spela sista och avgörande set. Hur skulle det gå? Min bedömning var att Lopez skulle vinna på grund av rutin. Men Lopes kom i underläge direkt och började med några höga rop och var forfarande inte balanserad, helt enkelt inte hungrig på seger. Ryderstedt var motiverad, hungrig och vågade slå ut gång på gång. Nu närmade sig slutfasen i matchen. Skulle Lopes kunna vända läget mentalt? Matchen tog slut och Lopes förlorade sista set och därmed matchen. Detta visar vad viktigt det är att gå in med rätt inställning till det vi håller på med för att få en bra utgång.

Ryderstedt servade in ett ess i slutminutrarna. Han är rankad 239:e bästa i världen och spelade sin första ATP-tävling och vann över den 27:e världsrankade spanjoren Feliciano Lopez. I kvartsfinal spelade Ryderstedt mot Joachim "Pim-Pim" Johansson och vann den matchen också vilket ledde honom till semifinal där det tyvärr blev stopp för denna gång. Servess med passion och hunger vinner över håglöshet och när vi går på halvfart. Låt oss vara helhjärtade i det vi gör; i relationer, kontakter och du blir en vinnare igen! Motivation kommer från insidan. Vilja, passion, och hunger trumfar kunskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar